I Lillebælt findes verdens største bestand af verdens mindste hval: MARSVINET.
Så der er næsten garanti for at se marsvin i havoverfladen, når du går rundt om halvøen Hindsgavl, der rager ud i Lillebælt. To smukke broer forbinder her Fyn og Jylland. Siden 1935 har man kunnet køre mellem de to landsdele på den gamle Lillebæltsbro.
Lillebælt er kendt fra fortællingen om den ubeslutsomme konge, Christian 2. der sejlede frem og tilbage over det smalle farvand. En historie, der er udødeliggjort i ”Kongens fald” af nobelpristageren, Johannes V. Jensen.
På vores 11-12 kilometer vandretur følger vi kysten rundt højt oppe på skrænter og nede på stranden. Under den gamle Lillebæltsbro og langs den hyggelige havn med træskibsværftet. En tur rundt i Middelfart, som blev rig på marsvinefangsterne, og forbi skulpturparken ved CLAY, som rummer Danmarks største samling af keramik.
Hindsgavl har haft stor strategisk betydning, og vi kommer forbi ruinen af en middelalderborg og skanser fra krigen i 1864. Dyrehaven ved Hindsgavl slot har en stor bestand af hjortevildt, som laver landskabspleje og sikrer lysåbne sletter.
Din guide på turen; Inga er en erfaren vandrer, som gerne svarer på spørgsmål om udstyr, vabler og planlægning af træning.
Vi mødes kl 9.00 på parkeringspladsen ved Naturcenter Hindsgavl og går under den gamle Lillebæltsbro, forbi skanserne fra de slesvigske krige og op på den høje Galsklint, hvor vi kan nyde en pragtfuld udsigt.
Vi passerer resterne af det gamle slot og beundrer det flot istandsatte nye slot, der fungerer som hotel og konferencested. Her er det svært at løsrive sig, men vi begiver os ud på de dejlige stier til Odden, hvor vi ændrer kurs og krydser halvøen. Ind gennem byen og langs vandet forbi lystbådene.
Oppe på skrænten i skoven gemmer sig enkesædet for Hindsgavl Slot, som tidligere hed Grimmerhus. I dag hedder det CLAY og rummer en skatkiste af Danmarks bedste keramik. I parken ser vi en spændende skulptursamling – alt sammen udført i keramik. Turen tilbage til udgangspunktet går langs vandet.
På rundturen finder vi et flot sted, hvor du kan nyde din medbragte forplejning. Og efter vandreturen kan du overveje at berige sanserne med et besøg på CLAY (ikke inkluderet).
Vi siger tak for en god og oplevelsesrig dag, hvor vi har kigget efter marsvin, mærket historiens vingesus og nydt verdenskunst i parken ved CLAY.
Mødested og mødetidspunkt:
Start kl. 09.00 – Parkeringspladsen ved Naturcenter Hindsgavl. Galsklintvej, 5500 Middelfart. Følg skiltene til Bridgewalk. Vi mødes senest 15. minutter inden turen starter.
Slut kl. ca. 14.00 – Samme sted som start.
Varighed: Ca. 5 timer
Distance: 11-12 kilometer
Rejsen er underlagt Vild Med Danmarks almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.
Overvej også en spændende vandretur ved Stubbe Sø, Mols Bjerge og Ree Park Safari eller Himmelbjerget.
Inga er geolog. Hun har gået Jylland rundt langs kysten, på Hærvejen og Gendarmstien samt travet et utal af længere ture i Danmark, Tyskland og Skotland. Hun er lige som alle andre startet med at sætte det ene ben foran det andet og kender begynderens største udfordringer; at finde tid til træning, vælge det rigtige fodtøj og ignorere sofaen, der lok
Læs mere om din rejseleder Inga Kofoed Andersen HER.