Dagens vandretur er på 10-12 kilometer. Du går mellem bakkerne på Mols, og du fornemmer, hvordan et kilometertykt lag is banede sig vej gennem landskabet og skubbede store mængder materiale rundt.
Gennem mange tusinder af år blev landskabet ommøbleret. Og da isen smeltede væk, strømmede ufattelige mængder af smeltevand væk fra isfronten og skabte det landskab, du kommer til at se på vandreturen i Mols Bjerge.
Vores guide Inga, er en stedkendt geolog, som fører dig forbi dødishuller, det højeste punkt i Mols Bjerge og gennem Molslaboratoriets område med græssende heste. Efter vandreturen i Mols Bjerge fortsættes turen ind i Ree Park Safari, hvor Inga ligeledes er turguide for et par timers vandring på stierne mellem mange eksotiske dyrearter.
Vandreturen i Mols Bjerge er for alle, og altså både for de, der ønsker en dejlig dag i smuk natur og i godt selskab, og også for de, der ønsker kilometer i benene og som også kunne bruge et par tips og tricks fra en erfaren vandrer om ønsket er at kunne vandre længere distancer. Tempoet på dagens vandretur er så alle kan være med – vær dog obs på at der vandres i bakker (Mols Bjerge).
Første del af vandreturen starter og slutter ved Femmøller, hvor der også er mulighed for at parkere. Efter vandreturen fortsættes i egen bil til parkeringspladsen ved Ree Park Safari, hvor vi fortsætter dagens vandretur ind i selve parken.
Adgang til Ree Park Safari (værdi kr. 190,-) er inkluderet i prisen.
Vi mødes på parkeringspladsen ved Femmøller Efterskole og går ad den gamle kirkesti mellem Femmøller og Agri.
Vi begiver os op ad de stejle bakker, som fører os til Agri Bavnehøj, som med sine 128 meter er det højeste punkt i Mols Bjerge. Her er udsigten storslået, og du kan fornemme, hvordan isen har gnavet sig frem i landskabet for mange tusinde år siden og dannet Ebeltoft Vig og Kalø Vig.
Sporene efter isens hærgen oplever du også, når vi går over højdedraget ved Bisgyde og sætter kursen mod Strandkær. Undervejs i det stærkt kuperede terræn runder vi dødishuller og erosionsdale.
Vi går på de sandede jorde, som blev plantet til med plantager for over hundrede år siden, Disse ufrugtbare jorde er i dag under omdannelse, så de igen kan blive til et slettelandskab. Godt hjulpet på vej af græssende heste og kreaturer.
Vi gør holdt ved Molslaboratoriet. Karen Blixens søster, Ellen Dahl, donerede i 1951 området ved Øvre Strandkær til Naturhistorisk Museum i Århus. I dag danner det rammen om Danmarks største rewildings-projekt, et spændende udstillingslokale og gode naturoplevelser.
Fra Molslaboratoriet sætter vi kursen nordover til Femmøller, der som navnet antyder, har været et driftigt sted med store indtægter fra vandmøller.
På rundturen i Mols Bjerge kommer vi forbi et toilet – og finder et flot sted, hvor vi nyder den medbragte forplejning. Efter vandreturen fortsætter vi turen med en fælles tur i Ree Park Safari (adgang er inkluderet i prisen.) I parken går vi sammen på bush walk – og der vil selvfølgelig være tid til at drikke kaffe, spise is og nyde dyrene.
Midt på eftermiddagen er det tid til at takke farvel og på godt gensyn en anden god gang.
Mødested og mødetidspunkt:
Start kl. 09.00 – Parkeringspladsen ved Femmøller Efterskole, Molsvej 137, 8400 Ebeltoft. Vi mødes senest 15. minutter inden turen starter.
Slut kl. ca. 15.30 – Ree Park Safari, Stubbe Søvej 15, 8400 Ebeltoft
Parkering: Femmøller Efterskole og Ree Park Safari. Egen transport mellem de to lokationer.
Toiletter: Tremosegård, Molslaboratoriet og Ree Park Safari.
Varighed: Ca. 6,5 time
Distance: 10-12 kilometer (kuperet terræn Mols Bjerge) plus et par ekstra kilometer i Ree Park.
Rejsen er underlagt Vild Med Danmarks almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.
Overvej også en spændende vandretur ved Silkeborgskovene eller Stubbe Sø, Mols Bjerge og Ree Park Safari.
Vores guide Inga, er en stedkendt geolog, som fører dig forbi dødishuller, det højeste punkt i Mols Bjerge og gennem Molslaboratoriets område med græssende heste. Efter vandreturen i Mols Bjerge fortsættes turen ind i Ree Park Safari, hvor Inga ligeledes er turguide for et par timers vandring på stierne mellem mange eksotiske dyrearter.
Læs mere om din rejseleder Inga Kofoed Andersen HER.