Kom med på en spændende fototur på Nordfyn, hvor du sammen med naturfotograf Silas Orbe skal besøge og opleve de to naturperler; Gyldensteen Strand og Lammesø. Blandt dagens mulige motiver skal vi blandt meget andet se efter dådyr, lappedykkere, klyder og havørne.
Dagens program er sat til at vare i alt syv timer og før hver fotolokation vil der være en kort fototeknisk gennemgang af kameraindstillinger og teknikker målrettet de motiver som vi går efter.
Fototuren er med maks. seks deltagere, så alle klædes bedst muligt på til dagens oplevelser og samtidigt sikres et stort udbytte af turen. Fototuren henvender sig til alle, der ønsker at lære mere om fotografi, og mulighed for at lære deres kamera meget bedre at kende.
Lokation: Gyldensteen Strand - Bogense
Vi starter kl. 07:00 ved Gyldensteen Strand, hvor vi efter en kort introduktion og en fototeknisk gennemgang går i skoven. Skoven ligger lige imellem stranden og engsøen. Skoven kan byde på en masse vildt og småfugle og en lille nylig fiskehejre koloni, så der er masser at se frem til.
Fra skoven går vi til engsøen, der er fersk, og som normalt byder på en masse ænder, gæs og hejrer og hvis vi er heldige kommer havørnen også forbi. Der er flere forskellige udkigssteder til søen, så der er gode muligheder for fine motiver selv hvis fuglelivet gemmer sig lidt. Stille og roligt fortsætter vi vores tur og når frem til stranden, der er hjemsted for blandt andet vadefugle, der løber imellem sten og tang. Her er ofte også måger der fisker, sæler der soler sig og så er her en dejlig ro, og udsigt over havet.
Alt afhængigt af oplevelser og mængden af aktiviteter sætter vi os i bilerne omkring kl. 11 for at køre videre til vores næste stop. Køreturen tager ca. en halv time.
Lokation: Lammesø/Ølund - Otterup
Vel fremme ved vores næste lokation, Lammesø, er vi klar til flere oplevelser. Igen gennemgår vi vores udstyr og muligheder for forskellige indstillinger på kameraet inden vi bevæger os ind i området sammen med Silas.
Ølund-Lammesøområdet er en af Fyns bedste fuglelokaliteter og her ses såvel vadefugle som gæs og ænder. Havørnen ses året rundt og fra tid til anden ses også vandrefalke. Området var oprindelig en del af Odense Fjord, men blev i 1800-tallet inddæmmet for at skabe landbrugsjord. I 1993 brød Fjorden gennem digerne og over 100 ha jord blev oversvømmet. På baggrund af et forslag til et naturgenopretningsprojekt blev myndighederne interesserede i en naturgenopretning. Derefter blev en stor del af området opkøbt af Aage V. Jensen Naturfond.
På denne del af turen håber vi både at se vibe, rødben og strandskader. Desuden yngler her fire lappedykkerarter samt knopsvane, grågæs og gråand. På øerne i området har der været hættemågekolonier med måger i tusindvis, men selvom disse kolonier desværre er i tilbagegang, kigger rovfugle ofte forbi for et måltid.
Evaluering af dagen
Klokken ca. 14 takker vi af med en kort evaluering af, hvad vi har set og ikke mindst fotograferet i de foregående godt syv timer. Vi får også en opsummering af de forskellige teknikker, tips og tricks som Silas har delt ud af i løbet af dagen, så alle både kan se tilbage på en rigtig god fotodag og ikke mindst frem til endnu flere og fototeknisk "bedre" billeder.
Mødested og mødetidspunkt:
Start kl. 07.00 - Gyldensteen Strand, P-plads, Langø, 5400 Bogense. Mødetid Ved P-pladsen ved Formidlingscentret senest 15 minutter inden turen starter
Slut kl. 14.00 - Lammesø/Ølund, P-plads ved Lammesøvej, 5450 Otterup.
Varighed: 7 timer
Rejsen er underlagt Vild Med Danmarks almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.
Silas er i sin fritid naturfotograf i den danske natur. Interessen for naturen kom i en tidlig alder. Som barn brugte han tiden i haven, i skoven og ved vandhuller. Gymnasiet med høj-niveau biologi.
Blev uddannet som dyrepasser og har været hos f.eks. Odense Zoo, Terrariet i Vissenbjerg og Danmarks akvarium. Her kunne han formidle sin glæde og viden om naturen til de besøgende.
Læs meget mere om din rejseleder Silas Orbe HER.