Fototur til Hindsgavl halvøen og Trelde Næs
Lige uden for Middelfart ligger Hindsgavl halvøen med dyrehaven. Tag med på en spændende fototur sammen med naturfotograf Silas Orbe på halvøen. Både sommer og vinter er dyrehaven et spændende sted at besøge. Dyrehaven består af både slette og skov og lige uden for skoven finder vi Lillebælt. Dette skifte i naturen giver et bredt dyreliv. På turen vil vi blandt andet se efter de store majestætiske kronhjorte, dådyr, grøn- og sortspætte, egern, natugle, isfugl og i Lillebælt kan vi være heldige at spotte marsvin.
Ved Trelde Næs vil vi gå ind i skoven, hvor vores mål er at komme til en lille eng. På engen kan vi møde mange spændende insekter, små fugle der kommer ned for at drikke ved de små vandhuller men stjernen bliver den lille løvfrø.
Sammen med Silas vil I gå på opdagelse i de skønne naturområder, hvor Silas har brugt mange timer på at tage billeder af naturens mange dyr og under hele turen vil Silas hjælpe med fototeknisk gennemgang af kameraindstillinger og teknikker målrettet de motiver, som vi går efter, så alle deltagere er bedst muligt klædt på til dagens oplevelser.
Lokation 1: Hindsgavl Dyrehave
Hindsgavl Dyrehaven består af 165 ha herregårdslandskab, der daterer sig tilbage til 1200-tallet. Der er rig mulighed for at gå på opdagelse i naturparken, der på grund af områdets forskelligartede naturtyper – stierne ved kysten, de storslåede skrænter, vandhuller og udsigter skaber mange spændende motiver. Hjortevildtet er områdets natur- og landskabsplejere, der sikrer herregårdslandskabets lysåbne sletter.
80 ha skov:
Dele af skoven ligger urørt hen og har derfor træer og grene liggende i bunden, som skaber gode muligheder for svampe og små dyr. Dette skaber et godt leve grundlag for bl.a. Europas største spætte, sortspætten. Vi kan også støde på de yndige rådyr, der lister gennem skovbunden.
85 ha slette:
På sletten kan vi møde de forskellige store hjorte, men det åbne landskab rummer også agerhøns og den sky grønspætte.
Lillebælt:
Langs kysten af Hindsgavl halvøen kan vi møde nogle af de almindelige måger samt skarver, men med lidt held kan vi også møde isfugl og måske være heldige at spotte marsvin, der leger i vandet.
Alt afhængigt af oplevelser og mængden af aktivitet på 1. lokation sætter vi os i bilerne og kører videre til næste område omkring klokken 11.30. Køreturen varer ca. 30 min.
Lokation 2: Trelde Næs
Vi mødes på parkeringspladsen for enden af (Trelde Næsvej 290, 7000 Fredericia)
Trelde Næs byder på fantastisk natur og er optaget i Danmarks Naturkanon, som én af landets 15 bedste naturperler. Det er et stort, fredet naturområde nord for Fredericia med Vejle fjord mod nord og Lillebælt mod syd. Vores mål i dette skønne naturområde er at finde Danmarks mindste - men smukkeste - frø, løvfrøen.
Evaluering af dagen
Klokken ca. 14 takker vi af med en kort evaluering af, hvad vi har set og ikke mindst fotograferet i de foregående godt seks timer. Vi får også en opsummering af de forskellige teknikker, tips og tricks som Silas har delt ud af i løbet af dagen, så alle både kan se tilbage på en rigtig god fotodag og ikke mindst frem til endnu flere og fototeknisk ”bedre” billeder.
På fototuren har vi bevidst et lavt antal deltagere, så Silas har rigelig tid til at komme rundt til alle med gode råd til, hvordan man får de bedste skud i kassen.
Mødested og mødetidspunkt:
Start: Kl. 7:00 på parkeringspladsen foran Galsklint Camping (Galsklintvej 11, 5500 Middelfart). Mødetid senest 15 minutter inden turen starter.
Slut: Kl. 14:00 på parkeringspladsen for enden af Trelde Næsvej (Trelde Næsvej 290, 7000 Fredericia).
Varighed: 7 timer
Bemærk:
Turen plejer at være 6-8 km lang. Det meste af turen foregår på grussti, men der kan/vil forekomme mudder og ujævnt terræn. For at få det optimale ud af turen anbefales det, at man er normalt gående.
Rejsen er underlagt Vild Med Danmarks almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.
Silas er i sin fritid naturfotograf i den danske natur. Interessen for naturen kom i en tidlig alder. Som barn brugte han tiden i haven, i skoven og ved vandhuller. Gymnasiet med høj-niveau biologi.
Blev uddannet som dyrepasser og har været hos f.eks. Odense Zoo, Terrariet i Vissenbjerg og Danmarks akvarium. Her kunne han formidle sin glæde og viden om naturen til de besøgende.
Læs meget mere om din rejseleder Silas Orbe HER.